HTML

Saját egészségportálom

Mottóm: "Hogyan kell egészségesen táplálkozni, az élvezeti hatás megtartása mellett." Tisztelt Olvasó, miután ezt az oldalt saját szórakoztatásomra hoztam létre, azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy gondolataimat, olvasmányaimat másokkal is meg tudjam osztani. Ha megtiszteltél azzal, hogy végigolvastad agyszüleményeimet, és netalántán még véleményed is van légyszi' oszd meg velem. Ha csak egy embert meg tudok győzni, arról, hogy "van benne valami", már nem volt hiába az egész.

Friss topikok

  • Szilvi: Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert eddig csak angolul olvasgattam a Természetes Higiéniá... (2008.12.04. 11:49) A természetes higiénia

Linkblog

A VÍZ

2008.08.22. 08:34 tittimanus

A VÍZ – AZ ANYAG AMELYBŐL AZ ÉLET KIALAKULT
    Egy másik nagyon fontos tényező a víz. A gyógyszer-orientált orvostudomány azt az irányvonalat képviseli – és ezt már nem most halljuk először – hogy a víz tulajdonképpen egy inaktív oldóanyag, melyet a szervezet a vízben oldódó anyagok (ásványi anyagok, proteinek, enzimek stb.) továbbítására használ.  Az emberi vér nagyon nagy százalékban tartalmaz vizet. Az emberi sejtek élete a szó szoros értelmében függ az elegendő mennyiségű friss víz utánpótlástól. Amennyiben a szervezet nem jut megfelelő mennyiségű és állandó friss víz utánpótláshoz, kénytelen a meglévő víztartalékokat megőrizni és ezzel különböző testi funkciók működését korlátozni, takarékra kapcsolni, hogy a visszafogott vízháztartással „gazdálkodni” tudjon. A szervezet különösen fontos részei előnyt élveznek ennél a gazdálkodásnál, pl. az agy, ennek a vízzel történő ellátása létfontosságú; a többi testrész ellátása másodrangú, illetve funkciói korlátozásra kerülnek, addig, ameddig az agy úgy nem határoz, hogy a szervezet vízellátása, illetve vízháztartása újra elegendő.
    És pontosa itt van a kutya elásva. A legtöbb ember KRÓNIKUSAN ÉS VESZÉLYES MÉRETEKBEN ALULELLÁTOTT (különösen idősebb emberek), miután azt képzeljük, hogy a víz íztelen, és ezért inkább a sör, bor, „soft drinks”, szénsavtartalmú üdítők, valamint kémiai anyagokkal dúsított víz kerül nagy mennyiségben fogyasztásra. És ez a beállítottság, egész társadalmakat tett fatális módon függővé – és ennek a függőségnek a „gyümölcse” betegség és halál. Amikor betegségeket és panaszokat kell egy orvosnak kivizsgálnia, nagyon kevesen gondolnak arra, hogy a szimptómákat tulajdonképpen a „víz alultápláltság” idézi elő és nem kellene a rengeteg különböző testidegen anyagokat (gyógyszereket) felírniuk a tünetek kezelésére.

A teljes cikk itt található:titimanus.blog.hu/media/file/A VÍZ.doc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titimanus.blog.hu/api/trackback/id/tr38627150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása