HTML

Saját egészségportálom

Mottóm: "Hogyan kell egészségesen táplálkozni, az élvezeti hatás megtartása mellett." Tisztelt Olvasó, miután ezt az oldalt saját szórakoztatásomra hoztam létre, azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy gondolataimat, olvasmányaimat másokkal is meg tudjam osztani. Ha megtiszteltél azzal, hogy végigolvastad agyszüleményeimet, és netalántán még véleményed is van légyszi' oszd meg velem. Ha csak egy embert meg tudok győzni, arról, hogy "van benne valami", már nem volt hiába az egész.

Friss topikok

  • Szilvi: Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert eddig csak angolul olvasgattam a Természetes Higiéniá... (2008.12.04. 11:49) A természetes higiénia

Linkblog

NIVEA SUN - MOISTURISING SUN SPRAY

2009.12.31. 10:10 tittimanus

Hát ez eléggé érdekes dolog, már ha meggondoljuk hogy ezt az eléggé ismert és "népszerű" szuper, gyermekbarát stb napkrémet nyakló nélkül permetezzük bőrünkre, hogy megvédjen a nap káros sugaraitól, anélkül hogy tudnánk mit is tartalmaz.

Vettem magamnak a fáradságot és egy kicsit utánanéztem ennek a dolognak, azaz ennek a magas (30) UVA spray-nak. A következőket tartalmazza:

Aqua (víz), Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Ethylhexyle Methoxycinnamate, Buthyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, Alcohol Denat, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenil Triazine, Ethylhexil Triazone, C18-36 Acid Triglyceride, Ceteareth-20, Taurine, Tocopheryl Acetate, VP/Hexadecene Copolymer, Sodium Acrylates/CI0-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Eugenol, Buthylphenil Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Coumarin, BHT, Parfum.

Hú a mindenit!!! Ebben aztán van anyag!! Ráadásul ez "bőrazonos Hidramine tartalmú ápoló formula...." és ráadásul "Gyorsan beszívódik és nem ragad!!!" Ez igen! Hát akkor nézzük is meg az alkotóelemeket egyenként:


Aqua - hát ehhez nem kell sok ész ez víz!
Buthylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate - 1,2-Bután-diol, oktánsavval és dekánsavval alkotott diészter, Lágyítószer illetve bőr zsírosítószer
Ethylhexyle Methoxycinnamate - Ultraibolya-szűrő/ultraibolya-sugárzást elnyelő anyag
Buthyl Methoxydibenzoylmethane - Ultraibolya sugárzást elnyelő anyag/ultraibolya-szűrő
Glycerin - a kozmetikai iparban hidratáló krémek készítésére használják, mert elvonja a levegő páratartalmát, így meggátolva a bőr kiszáradását, de a túl sok glicerint tartalmazó krémek kiszáríthatják a bőrt
Alcohol Denat - denaturált etanol, Oldószer, habzáscsökkentő, viszkozitáscsökkentő
Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenil Triazine - Ultraibolya-szűrő/ultraibolya-sugárzást elnyelő anyag, Amerikában az FDA (Food And Drug Administration) betiltotta alkalmazását, de az EU-ban, és Ausztráliában 2000-óta használható???!!!
Ethylhexil Triazone - Ultraibolya-sugárzást elnyelő anyag/ultraibolya-szűrő
C18-36 Acid Triglyceride - Lágyítószer
Ceteareth-20 - Emulgeálószer/felületaktív anyag
Taurine - Pufferáló szer
Tocopheryl Acetate - Antioxidáns
VP/Hexadecene Copolymer - Antisztatizáló szer/kötőanyag/filmképző anyag/ viszkozitásszabályozó szer/bőrvédő anyag
Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer - Filmképző anyag, emulzióstabilizátor
Trisodium EDTA - Kelátképző anyag
Phenoxyethanol - tartósító szer
Methylparaben - tartósító szer
Propylparaben - tartósító szer
Limonene - gyúlékony, vízben nem oldódó, citrom illatú vegyület
Linalool - Dezodoráló anyag
Benzyl Benzoate - Oldószer
Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde - Dezodoráló anyag
Hexyl Cinnamal - A franc tudja mire jó!
Benzyl Salicylate - Ultraibolya sugárzást elnyelő anyag
Eugenol - Denaturáló szer/erősítőszer
Buthylphenil Methylpropional - Elfedőanyag
Alpha-Isomethyl Ionone - A franc tudja mire jó!
Citronellol - Elfedőanyag
Coumarin - Elfedőanyag
BHT - Antioxidáns
Parfum - Dezodoráló anyag/elfedő anyag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titimanus.blog.hu/api/trackback/id/tr321634528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása