HTML

Saját egészségportálom

Mottóm: "Hogyan kell egészségesen táplálkozni, az élvezeti hatás megtartása mellett." Tisztelt Olvasó, miután ezt az oldalt saját szórakoztatásomra hoztam létre, azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy gondolataimat, olvasmányaimat másokkal is meg tudjam osztani. Ha megtiszteltél azzal, hogy végigolvastad agyszüleményeimet, és netalántán még véleményed is van légyszi' oszd meg velem. Ha csak egy embert meg tudok győzni, arról, hogy "van benne valami", már nem volt hiába az egész.

Friss topikok

  • Szilvi: Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert eddig csak angolul olvasgattam a Természetes Higiéniá... (2008.12.04. 11:49) A természetes higiénia

Linkblog

NIVEA SUN - MOISTURISING SUN SPRAY

2009.12.31. 10:10 tittimanus

Hát ez eléggé érdekes dolog, már ha meggondoljuk hogy ezt az eléggé ismert és "népszerű" szuper, gyermekbarát stb napkrémet nyakló nélkül permetezzük bőrünkre, hogy megvédjen a nap káros sugaraitól, anélkül hogy tudnánk mit is tartalmaz.

Vettem magamnak a fáradságot és egy kicsit utánanéztem ennek a dolognak, azaz ennek a magas (30) UVA spray-nak. A következőket tartalmazza:

Aqua (víz), Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Ethylhexyle Methoxycinnamate, Buthyl Methoxydibenzoylmethane, Glycerin, Alcohol Denat, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenil Triazine, Ethylhexil Triazone, C18-36 Acid Triglyceride, Ceteareth-20, Taurine, Tocopheryl Acetate, VP/Hexadecene Copolymer, Sodium Acrylates/CI0-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Limonene, Linalool, Benzyl Benzoate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Eugenol, Buthylphenil Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Coumarin, BHT, Parfum.

Hú a mindenit!!! Ebben aztán van anyag!! Ráadásul ez "bőrazonos Hidramine tartalmú ápoló formula...." és ráadásul "Gyorsan beszívódik és nem ragad!!!" Ez igen! Hát akkor nézzük is meg az alkotóelemeket egyenként:


Aqua - hát ehhez nem kell sok ész ez víz!
Buthylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate - 1,2-Bután-diol, oktánsavval és dekánsavval alkotott diészter, Lágyítószer illetve bőr zsírosítószer
Ethylhexyle Methoxycinnamate - Ultraibolya-szűrő/ultraibolya-sugárzást elnyelő anyag
Buthyl Methoxydibenzoylmethane - Ultraibolya sugárzást elnyelő anyag/ultraibolya-szűrő
Glycerin - a kozmetikai iparban hidratáló krémek készítésére használják, mert elvonja a levegő páratartalmát, így meggátolva a bőr kiszáradását, de a túl sok glicerint tartalmazó krémek kiszáríthatják a bőrt
Alcohol Denat - denaturált etanol, Oldószer, habzáscsökkentő, viszkozitáscsökkentő
Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenil Triazine - Ultraibolya-szűrő/ultraibolya-sugárzást elnyelő anyag, Amerikában az FDA (Food And Drug Administration) betiltotta alkalmazását, de az EU-ban, és Ausztráliában 2000-óta használható???!!!
Ethylhexil Triazone - Ultraibolya-sugárzást elnyelő anyag/ultraibolya-szűrő
C18-36 Acid Triglyceride - Lágyítószer
Ceteareth-20 - Emulgeálószer/felületaktív anyag
Taurine - Pufferáló szer
Tocopheryl Acetate - Antioxidáns
VP/Hexadecene Copolymer - Antisztatizáló szer/kötőanyag/filmképző anyag/ viszkozitásszabályozó szer/bőrvédő anyag
Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer - Filmképző anyag, emulzióstabilizátor
Trisodium EDTA - Kelátképző anyag
Phenoxyethanol - tartósító szer
Methylparaben - tartósító szer
Propylparaben - tartósító szer
Limonene - gyúlékony, vízben nem oldódó, citrom illatú vegyület
Linalool - Dezodoráló anyag
Benzyl Benzoate - Oldószer
Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde - Dezodoráló anyag
Hexyl Cinnamal - A franc tudja mire jó!
Benzyl Salicylate - Ultraibolya sugárzást elnyelő anyag
Eugenol - Denaturáló szer/erősítőszer
Buthylphenil Methylpropional - Elfedőanyag
Alpha-Isomethyl Ionone - A franc tudja mire jó!
Citronellol - Elfedőanyag
Coumarin - Elfedőanyag
BHT - Antioxidáns
Parfum - Dezodoráló anyag/elfedő anyag

Szólj hozzá!

MIÉRT PUSZTUL A NÉP?

2008.10.29. 08:13 tittimanus

(MIÉRT HALNAK MEG KORÁBBAN AZ EMBEREK?)

Az iparilag fejlett országokban eddig még sohasem látott mértékben ütötték fel fejüket különböző degeneratív megbetegedések. Erre a mebetegedésekre az amerikai szenátus egy dokumentumban hívta fel a figyelmet. (ENNEK A DOKUMENTUMNAK A DÁTUMA 1936!!!!)

A dokumentum teljes szövegeét itt találod meg:titimanus.blog.hu/media/file/MIÉRT PUSZTUL A NÉP.doc

Szólj hozzá!

A VÍZ

2008.08.22. 08:34 tittimanus

A VÍZ – AZ ANYAG AMELYBŐL AZ ÉLET KIALAKULT
    Egy másik nagyon fontos tényező a víz. A gyógyszer-orientált orvostudomány azt az irányvonalat képviseli – és ezt már nem most halljuk először – hogy a víz tulajdonképpen egy inaktív oldóanyag, melyet a szervezet a vízben oldódó anyagok (ásványi anyagok, proteinek, enzimek stb.) továbbítására használ.  Az emberi vér nagyon nagy százalékban tartalmaz vizet. Az emberi sejtek élete a szó szoros értelmében függ az elegendő mennyiségű friss víz utánpótlástól. Amennyiben a szervezet nem jut megfelelő mennyiségű és állandó friss víz utánpótláshoz, kénytelen a meglévő víztartalékokat megőrizni és ezzel különböző testi funkciók működését korlátozni, takarékra kapcsolni, hogy a visszafogott vízháztartással „gazdálkodni” tudjon. A szervezet különösen fontos részei előnyt élveznek ennél a gazdálkodásnál, pl. az agy, ennek a vízzel történő ellátása létfontosságú; a többi testrész ellátása másodrangú, illetve funkciói korlátozásra kerülnek, addig, ameddig az agy úgy nem határoz, hogy a szervezet vízellátása, illetve vízháztartása újra elegendő.
    És pontosa itt van a kutya elásva. A legtöbb ember KRÓNIKUSAN ÉS VESZÉLYES MÉRETEKBEN ALULELLÁTOTT (különösen idősebb emberek), miután azt képzeljük, hogy a víz íztelen, és ezért inkább a sör, bor, „soft drinks”, szénsavtartalmú üdítők, valamint kémiai anyagokkal dúsított víz kerül nagy mennyiségben fogyasztásra. És ez a beállítottság, egész társadalmakat tett fatális módon függővé – és ennek a függőségnek a „gyümölcse” betegség és halál. Amikor betegségeket és panaszokat kell egy orvosnak kivizsgálnia, nagyon kevesen gondolnak arra, hogy a szimptómákat tulajdonképpen a „víz alultápláltság” idézi elő és nem kellene a rengeteg különböző testidegen anyagokat (gyógyszereket) felírniuk a tünetek kezelésére.

A teljes cikk itt található:titimanus.blog.hu/media/file/A VÍZ.doc

Szólj hozzá!

A természetes higiénia

2008.06.30. 18:16 tittimanus

A TERMÉSZETES HIGIÉNIA.

 

       A hosszú élet előfeltételeként elkerülhetetlenül szükség van a természetes higiéniára. Ez a következő pontokat foglalja magába:

a.) A test természetes emésztési ciklusai és annak elfogadása, megértése.

b.) Mikor és hogyan kell gyümölcsöt fogyasztani és milyet.

c.) Magas víztartalmú élelmiszerek koncepciója.

d.) Méregtelenítés.

A Természetes Higiénia jelentése: A higiénia azon ága a biológiának, amely kijelöli azokat a feltételeket, melyektől az egészség függ és az eszközöket, melyek által az elvesztett egészség az emberi szervezet restaurációs folyamatai köveztkeztében visszanyerhető. --- Ez a természet elveinek a tudományos alkalmazása az egészség megóvása és regenerációja érdekében.
Higiénikus azt jelenti, hogy egészség megmarad. Gyakorlatilag ez utal az élet törvényeinek a betartására

A teljes cikket megtalálod:

titimanus.blog.hu/media/file/A TERMÉSZETES HIGIÉNIA.doc

A hozzá tartozó receptek:
titimanus.blog.hu/media/file/GYÜMÖLCS.doc

titimanus.blog.hu/media/file/REGGELI GYÜMÖLCS FANTÁZIÁK.doc

 

1 komment

Címkék: gyümölcs táplálkozás test emésztés természetes emberi szervezet higiénia

Egy imádnivaló méreg (Édes csábítás Moll-ban: A Cukor-Blues)

2008.06.22. 11:15 tittimanus

EGY IMÁDNIVALÓ MÉREG.

(Édes csábítás Moll-ban: A Cukor-Blues)

            A világméretekben legjobban elterjedt és leginkább fogyasztott méreg, melyet mindenki nagyon szívesen fogyaszt – ami valóban egy igen mesteri tett, és amely évente világszerte milliós nagyságrendű áldozatot szed – és akinek közel és távol nem találni ellenfelét aki akárcsak megközelíteni is tudná a jelentőségét. Az amiről szó van az egy sápadt, jelentéktelen gonosztevő melynek leleplezése annál félelmetesebb, mivelhogy ez az anyag egy parazita – a meghittség köpönyege alatt, mint egy vigaszt hozó barát – mely rendíthetetlenül és alattomosan belopódzott társadalmunkba. Cinkostársként mint általában egy teljes iparág áll mögötte, és mániákusan törekszenek arra, hogy ezt a ravasz gazembert a lehető legjobb formában piacképessé tegyék. Egy olyan sarlatánnal van dolgunk, mely fehérebb mint a Heroin, édesebb mint az Ön szerelme, gyorsabban felszívódik mint az Államháztartás és kártékonyabb mint a Nikotin – és mivel ez a gonosztevő egy alattomos és minden hájjal megkent ördög és elit bűnöző, ahogy a körülmények megkívánják, mindig más alakot ölt -  ahogy a helyzet megkívánja – és úgy mutatkozik be az áldozatainak, mint egy állítólagos barát.

A teljes cikket megtalálod:titimanus.blog.hu/media/file/EGY IMÁDNIVALÓ MÉREG.doc

Szólj hozzá!

Címkék: cukor aspartam fruktóz cukorfajták szaharin

A hosszú élet előfeltételei.

2008.06.22. 11:13 tittimanus

A HOSSZÚ ÉLET ELŐFELTÉTELEI

 

a.) káros- és méreg anyagoktól mentes környezetben élni.

b.) A szervezet túlsavasodását megakadályozni, a bázikus állapot fenntartásával.

c.) Elegendő mennyiségű vizet inni.

d.) Kiegyensúlyozott táplálkozás, valamint megfelelő mennyiségű ásványi anyag és nyomelem fogyasztása.

e.) Testileg aktívnak és fittnek maradni.

f.) Pozitív beállítottság megtartása és pozitívan gondolni a jövőre.

A teljes cikket metalálod: titimanus.blog.hu/media/file/A HOSSZÚ ÉLET ELŐFELTÉTELEI.doc

Szólj hozzá!

A húsfogyasztás veszélyei

2008.06.22. 08:49 tittimanus

Túlméretezett húsfogyasztást manapság igen előkelő helyre teszik mint a lakosság egészségének egyik megrontóját. Döntően több tényt hoznak fel mellette. Az egyre növekvő mértékben történő húsfogyasztás (illetve mindenféle állati fehérje fogyasztása) miatt kialakuló Azidose(Túlsavasodás) az egyik erre utaló tény. A túlsavasodás elkerülése érdekében a szervezet ún „Puffer-technikát” alkalmaz melynek segítségével neutralizálja a savakat, mielőtt még a veséken keresztül kiválasztásra kerülnének. A belső bázikus egyensúly visszaállításához a szervezetnek ásványi anyagokra van szüksége, úgymint Nátrium, Kalcium és Magnézium, mely anyagok a savas állati fehérjét „kiszállítják” a szervezetből, ezen folyamat közben maguk is felhasználódnak,  és ezzel a szervezet ásványi-anyag háztartását kikerülhetetlenül felborítják.

            Bio-környezetből származó hús kis mértékű fogyasztása nem okozza a szervezet elsavasodását, feltéve, ha ezzel egy időben elegendő mennyiségű zöldség kerül fogyasztásra, úgymint élelmiszerek, melyek bomlástermékei alkáli jellegűek(ill. bázisosak). A szervezet állandóan egy veszélytelen, enyhén bázikus környezetet (PH-érték 7,4 ) tart fenn, illetve állít vissza. A vér PH-értékének mindig 7,35 – 7,45 között kell lennie. Amennyiben ez az érték valaminek a következtében ezen érték alá, vagy fölé emelkedik, néhány órán belül az érintett ill. az érintettek helyzete életveszélyessé válik.

A teljes cikket itt találod:titimanus.blog.hu/media/file/A Húsfogyasztás veszélyei.doc

 titimanus.blog.hu/media/file/Receptek_huskonzumhoz.doc

Szólj hozzá!

Címkék: egyensúly túlsavasodás húsfogyasztás bázikus