Túlméretezett húsfogyasztást manapság igen előkelő helyre teszik mint a lakosság egészségének egyik megrontóját. Döntően több tényt hoznak fel mellette. Az egyre növekvő mértékben történő húsfogyasztás (illetve mindenféle állati fehérje fogyasztása) miatt kialakuló Azidose(Túlsavasodás) az egyik erre utaló tény. A túlsavasodás elkerülése érdekében a szervezet ún „Puffer-technikát” alkalmaz melynek segítségével neutralizálja a savakat, mielőtt még a veséken keresztül kiválasztásra kerülnének. A belső bázikus egyensúly visszaállításához a szervezetnek ásványi anyagokra van szüksége, úgymint Nátrium, Kalcium és Magnézium, mely anyagok a savas állati fehérjét „kiszállítják” a szervezetből, ezen folyamat közben maguk is felhasználódnak, és ezzel a szervezet ásványi-anyag háztartását kikerülhetetlenül felborítják.
Bio-környezetből származó hús kis mértékű fogyasztása nem okozza a szervezet elsavasodását, feltéve, ha ezzel egy időben elegendő mennyiségű zöldség kerül fogyasztásra, úgymint élelmiszerek, melyek bomlástermékei alkáli jellegűek(ill. bázisosak). A szervezet állandóan egy veszélytelen, enyhén bázikus környezetet (PH-érték 7,4 ) tart fenn, illetve állít vissza. A vér PH-értékének mindig 7,35 – 7,45 között kell lennie. Amennyiben ez az érték valaminek a következtében ezen érték alá, vagy fölé emelkedik, néhány órán belül az érintett ill. az érintettek helyzete életveszélyessé válik.
A teljes cikket itt találod:titimanus.blog.hu/media/file/A Húsfogyasztás veszélyei.doc