A VÍZ – AZ ANYAG AMELYBŐL AZ ÉLET KIALAKULT
Egy másik nagyon fontos tényező a víz. A gyógyszer-orientált orvostudomány azt az irányvonalat képviseli – és ezt már nem most halljuk először – hogy a víz tulajdonképpen egy inaktív oldóanyag, melyet a szervezet a vízben oldódó anyagok (ásványi anyagok, proteinek, enzimek stb.) továbbítására használ. Az emberi vér nagyon nagy százalékban tartalmaz vizet. Az emberi sejtek élete a szó szoros értelmében függ az elegendő mennyiségű friss víz utánpótlástól. Amennyiben a szervezet nem jut megfelelő mennyiségű és állandó friss víz utánpótláshoz, kénytelen a meglévő víztartalékokat megőrizni és ezzel különböző testi funkciók működését korlátozni, takarékra kapcsolni, hogy a visszafogott vízháztartással „gazdálkodni” tudjon. A szervezet különösen fontos részei előnyt élveznek ennél a gazdálkodásnál, pl. az agy, ennek a vízzel történő ellátása létfontosságú; a többi testrész ellátása másodrangú, illetve funkciói korlátozásra kerülnek, addig, ameddig az agy úgy nem határoz, hogy a szervezet vízellátása, illetve vízháztartása újra elegendő.
És pontosa itt van a kutya elásva. A legtöbb ember KRÓNIKUSAN ÉS VESZÉLYES MÉRETEKBEN ALULELLÁTOTT (különösen idősebb emberek), miután azt képzeljük, hogy a víz íztelen, és ezért inkább a sör, bor, „soft drinks”, szénsavtartalmú üdítők, valamint kémiai anyagokkal dúsított víz kerül nagy mennyiségben fogyasztásra. És ez a beállítottság, egész társadalmakat tett fatális módon függővé – és ennek a függőségnek a „gyümölcse” betegség és halál. Amikor betegségeket és panaszokat kell egy orvosnak kivizsgálnia, nagyon kevesen gondolnak arra, hogy a szimptómákat tulajdonképpen a „víz alultápláltság” idézi elő és nem kellene a rengeteg különböző testidegen anyagokat (gyógyszereket) felírniuk a tünetek kezelésére.
A teljes cikk itt található:titimanus.blog.hu/media/file/A VÍZ.doc