HTML

Saját egészségportálom

Mottóm: "Hogyan kell egészségesen táplálkozni, az élvezeti hatás megtartása mellett." Tisztelt Olvasó, miután ezt az oldalt saját szórakoztatásomra hoztam létre, azzal a nem titkolt hátsó szándékkal, hogy gondolataimat, olvasmányaimat másokkal is meg tudjam osztani. Ha megtiszteltél azzal, hogy végigolvastad agyszüleményeimet, és netalántán még véleményed is van légyszi' oszd meg velem. Ha csak egy embert meg tudok győzni, arról, hogy "van benne valami", már nem volt hiába az egész.

Friss topikok

  • Szilvi: Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mert eddig csak angolul olvasgattam a Természetes Higiéniá... (2008.12.04. 11:49) A természetes higiénia

Linkblog

A húsfogyasztás veszélyei

2008.06.22. 08:49 tittimanus

Túlméretezett húsfogyasztást manapság igen előkelő helyre teszik mint a lakosság egészségének egyik megrontóját. Döntően több tényt hoznak fel mellette. Az egyre növekvő mértékben történő húsfogyasztás (illetve mindenféle állati fehérje fogyasztása) miatt kialakuló Azidose(Túlsavasodás) az egyik erre utaló tény. A túlsavasodás elkerülése érdekében a szervezet ún „Puffer-technikát” alkalmaz melynek segítségével neutralizálja a savakat, mielőtt még a veséken keresztül kiválasztásra kerülnének. A belső bázikus egyensúly visszaállításához a szervezetnek ásványi anyagokra van szüksége, úgymint Nátrium, Kalcium és Magnézium, mely anyagok a savas állati fehérjét „kiszállítják” a szervezetből, ezen folyamat közben maguk is felhasználódnak,  és ezzel a szervezet ásványi-anyag háztartását kikerülhetetlenül felborítják.

            Bio-környezetből származó hús kis mértékű fogyasztása nem okozza a szervezet elsavasodását, feltéve, ha ezzel egy időben elegendő mennyiségű zöldség kerül fogyasztásra, úgymint élelmiszerek, melyek bomlástermékei alkáli jellegűek(ill. bázisosak). A szervezet állandóan egy veszélytelen, enyhén bázikus környezetet (PH-érték 7,4 ) tart fenn, illetve állít vissza. A vér PH-értékének mindig 7,35 – 7,45 között kell lennie. Amennyiben ez az érték valaminek a következtében ezen érték alá, vagy fölé emelkedik, néhány órán belül az érintett ill. az érintettek helyzete életveszélyessé válik.

A teljes cikket itt találod:titimanus.blog.hu/media/file/A Húsfogyasztás veszélyei.doc

 titimanus.blog.hu/media/file/Receptek_huskonzumhoz.doc

Szólj hozzá!

Címkék: egyensúly túlsavasodás húsfogyasztás bázikus

A bejegyzés trackback címe:

https://titimanus.blog.hu/api/trackback/id/tr52533119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása